Toto je archívna verzia magazínu T-Station, ktorého prevádzka bola ukončená 31.7.2008


:: Ester Ralbovská | 10.11.2005 viac od autora zobraz všetky

  viac od autora »

Pipka s pupkom varí a uspokojuje po všetkých stránkach

Blank

Večera pre dvoch sa môže zdať neriešiteľným problémom, ak sa stretne párik v zložení poriadny chlap, uznávajúci trvalé hodnoty kapusty, slaniny a cibule, a auparková pipka, uznávajúca trvalé hodnoty handier na jednu sezónu, holého pupka a holivúdskej diéty. Kým si poriadny chlap dôkladne pestuje svoj imidž, pipka s pupkom rozmýšľa, kam by mohla ustúpiť, aby príliš neustúpila a poriadneho chlapa predsa získala.

Pipka s pupkom dokáže s vypätím všetkých síl zvážiť okolnosti hrajúce v jej neprospech - ponúknuť poriadnemu chlapovi surovú mrkvu s jogurtovým dresingom určite nemá zmysel, ak nechce vidieť jeho tvár na pokraji nervového zrútenia. Bôčik pečený na cesnaku nezje zase ona ani za originál tej kabelky, ktorej vernú kópiu si kúpila na Miletičke. No a po fazuľovej polievke bude poriadny chlap síce spokojný, ale namiesto vietečoho vietekde bude akurát tak v kresle sledovať pobehovanie artmedie okolo nejakých neznámych futbalistov. Pipkina dilema - ako ho uspokojiť, aby ju uspokojil a ani jeden nebol ukrátený pri žiadnom uspokojovaní - vyústi do ponuky "Vylíž mi pekáč!". Kto by odolal?

Pipka s pupkom sa navlečie, prvýkrát v živote, do kuchárskej zástery po babičke. Síce zakryje pupok, ale farebne ladí s očnými tieňmi, pripadá si v nej profesionálne a nehrozí zašpinenie nového nadpupkového trička a pustí sa do diela, ktoré presvedčí poriadneho chlapa, že ona je správna sprievodkyňa záhradou rozkoší.
Pipka s pupkom nakúpi kopec svojej obľúbenej zeleniny a rozmýšľa, čím by ju maskovala, aby poriadny chlap neutiekol hneď od dverí. Tu si nechá poradiť od nás, úbohých smrteľníkov, ktorí vieme, ako sa nakupuje mleté mäso. Mleté mäso nie je vulgarizmus ani adrenalínový šport, je to vyhľadávané umenie. Mleté mäso sa kupuje v mäsne. Mäsna je slovo, ktoré sme naposledy počuli v televíznej hre pre mládež z úst Petra Kočiša koncom sedemdesiatych rokov, keď ešte hrával charakterové úlohy, a označuje obchod s mäsom a údeninami. Hľadáme obchod s mäsom, v ktorom neponúkajú mleté mäso. Pipke to nepovieme, rozrušilo by ju to. Vyberieme si pekný kúsok chudého mäsa, k nemu kúsok bôčika, ukážeme mäsiarovi chrup a necháme si mäso zomlieť. Letmým pohľadom skontrolujeme, či máme masu červeného mäsa a masu bieleho mäsa a odchádzame domov s dobrým pocitom človeka, ktorý nemusí čistiť mäsový mlynček.

Pozrime sa, čo všetko pipka s pupkom potrebuje:

- všakovaká zelenina - cibuľa, cesnak, šampiňóny, cukina, baklažán, pór, atakďalej čokoľvek má rada alebo je aspoň jedlé
- mleté mäso (dve tretiny chudé, tretina mastná)
- cibuľa
- cesnak
- byliny, koreniny, so
- vajcia
- nadháňač objemu - chlieb alebo rožok namočený v mlieku alebo vode
- tvrdý syr - nemusí byť, ale môže, bude sexi
- strúhanka
- olivový olej

Najprv pipka pripraví mäsové guličky. Do misy vloží mleté mäso. Ak fešák mäsiar (mimochodom, tiež poriadny chlap) presvedčil pipku, že na fašírky stačí chudé mäsko, musí si pomôcť drobnými kocôčkami slaniny. Fašírky bez tuku nie sú jedlo. Nasleduje nadrobno nasekaná cibuľa a cesnak, namočený a vytlačený chlieb, všetky korenia, ktoré prídu pod ruku a vajce. Zmes treba dôkladne premiešať vlastnou rukou. Citlivejšia pipka s čerstvou francúzskou manikúrou zdobenou rozkošnými malými kvetinkami použije gumené rukavice. A modlí sa, aby neboli cítiť fixinelou. Ak nevie, čo je fixinela, len vychutnáva pocit absolútneho ovládania osudu masy mäsa v mise.
Dôkladne spracovanú masu vytvaruje pipka do úhľadných guličiek s priemerom 3-4 cm. Pre sexi efekt možno každú guličku naplniť kockou syra. Pre lepšie udržanie formy možno guličky obaliť v strúhanke postupom - ľavá ruka naberie masu mäsa na jednu guličku, pravá ruka vpraví do masy kúsok syra, obe ruky ušúľajú guličku, obe ruky pustia guličku do misky so strúhankou, 2 prsty pravej ruky poprevaľujú guličku v strúhanke a odsunú guličku na odpočinkový podnos. Pipka-ľaváčka ostane veľmi zmätená a objedná pizzu s artičokmi.

o-ester5-2

Odpočinkový podnos plný guličiek odpočíva v chladničke, kým príde čas tepelného šoku. Pipka zapína rúru. Na veľa stupňov. Prichádza na rad zelenina. Treba ju nakrájať na kocky, hodiť na pekáč, premiešať a posypať tým, čo je poruke - soľou, čiernym korením, bielym korením, zeleným korením, červeným korením alebo iným korením. Na zeleninu pipka kladie guľky. Najlepšie tak, aby sa nedotýkali. Celé dielo je možné pokvapkať olejom. Jednak guličky pekne sčervenejú, jednak to tak robia v telke a my im to žerieme.
Ilustračné foto dokumentuje plný pekáč, ak pipka čaká viac poriadnych chlapov alebo jedného na celý víkend

o-ester5-3

Pipka zakryje pekáč deklom, vloží ho do vyhriatej rúry, natiahne minútnik na 30 minút, zhodí zásteru a ide sa osprchovať. Nohy si oholila včera, ináč by jej to zhorelo na uhoľ.

o-ester5-4

Čistá pipka s pupkom sa strašne zľakne zvonenia. Našťastie si uvedomí, že poriadny chlap nikdy nepríde skôr, ak nechce byť svedkom jej premeny na sexi pipku. Odklopí dekel z pekáča a vráti ho do rúry, natiahne minútnik na 15 minút. Vysuší si vlasy a oblečie niečo, čo nezakryje pupok.

Ďalšie zvonenie je opäť z kuchyne, pipka môže aranžovať obsah pekáča na tanier. Poriadnemu chlapovi nadelí veľa guliek s troškou zeleniny, sebe veľa zeleniny s troškou guliek, aby nevyzerala ako uletená makrobiotička.

o-ester5-5

Ak sa pipke podaril rozkošný cesnakový kvet, odolá túžbe naaranžovať si ho do vlasov a ozdobí ním taniere. Pekáč nechá poruke na doloženie a vylízanie. Aj v tomto prípade raz nestačí.

o-ester5-6

Tesne pred momentom, keď pipku s pupkom klepne pepka z depky, ozve sa cenganie tretíkrát. Pipka otvára dvere, ležérne sa oprie ramenom o zárubňu, vystrčí jednu nohu pred druhú alebo druhú pred prvú, podľa toho, ako jej vyjde krok, čím zdôrazní dĺžku nohy a oblosť boku. Jemným pohybom ukazováka zospodu zavrie ústa poriadneho chlapa, tým istým ukazovákom ho uchopí za opasok a odvedie do kuchyne. Ponuku „Vylíž mi pekáč“ už nemusí opakovať.



Ester Ralbovská  viac od autora »
Vaše reakcie [25]