Toto je archívna verzia magazínu T-Station, ktorého prevádzka bola ukončená 31.7.2008


:: Scarlett Čanakyová | 2.11.2007 viac od autora zobraz všetky

  viac od autora »

Priatelia II a všetko o dvoch z nich

Blank

Každý máme svojich priateľov. A potom ešte priateľov svojich rodinných príslušníkov. Takže – môj muž a jeho priatelia. Presnejšie môj muž, jeho priatelia a naša kuchyňa.

Ten prvý sa volá Avihai. Viem, ako vyzerá, viem, že podniká, viem, že nosí strieborné tenisky. Teda viem, že o ňom nič neviem. Táto Sokratova subjektívna dialektika vzala za svoje, keď môj muž doma pripravil JEHO šalát. A tak prisahám, že o Avihaiovi nemusím vedieť vôbec nič, pretože o ňom už viem všetko. A tak sa Avihai stal súčasťou našej domácnosti a hviezdou našich návštev. A tak vám dnes ponúkam

Jedinečný, neopakovateľný a neprekonateľný Avihaiov šalát

Potrebujeme:

akýkoľvek šalát – najlepšie ľadový alebo lolo biondo, lolo rosso...
rukolu
cherry paradajky
2 hrušky
200 g syra Niva
100 g kešu
6 polievkových lyžíc olivového oleja
1 a 1/2 polievkovej lyžice vínneho octu
1 čajovú lyžičku francúzskej horčice
2 – 3 čajové lyžičky cukru

Zelený šalát natrháme (či nakrájame) na malé kúsky, pridáme rukolu (pozor, bez nej to nie je ono!), nadrobno nakrájanú Nivu, ošúpané a nadrobno nakrájané hrušky a cherry paradajky.

Na olivovom oleji opražíme kešu (môžu byť aj mandle zmiešané s arašidmi) a horúcu zmes aj s olejom vylejeme na šalát (krásne to syčí!).

Pripravíme si zálievku z olivového oleja, vínneho octu, francúzskej horčice a cukru, ktorú dobre vymiešame. Prelejeme ňou šalát a všetko spolu dôkladne premiešame.

Podávame s hriankami.

Druhý známy sa volá Igor. Je múdry, cieľavedomý, vytrvalý, dochvíľny, puntičkársky, vie, ako napísať a vydať dobrú knihu, rozumie procesom v ľudskom tele, a tak sa tým aj živí. Nezainteresovaný pohľad zvonka by mohol povedať, že to so zdravou výživou preháňa, ale v jeho prípade je to také prirodzené, ako vyčistiť si ráno zuby, obuť si topánky a zastať, keď je na semafore červená. Spomenuli sme si na neho, keď sme doma po prvýkrát vyskúšali recept

Igorova kapusta na thajský spôsob

Potrebujeme:

8 šálok čínskej kapusty
cesnak (3 strúčky)
2/3 šálky kukurice
? šálky slaných arašidov
2 polievkové lyžice sójovej omáčky
1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy
olivový olej

Kapustu nakrájame na slížiky. Na panvicu dáme olivový olej, do neho prepasírovaný cesnak, ktorý krátko opražíme, a pridáme kapustu. Podusíme a pridáme kukuricu, podlejeme troškou vody a dusíme asi 1 – 2 minúty. Pridáme arašidy, sójovú omáčku a citrónovú šťavu, všetko ešte podusíme pod pokrievkou asi dve minúty.

Moja rada pre hladošov: túto pochúťku jedzte zásadne ako prílohu a uštedrite si poriadny kus kuracieho stejku.



Scarlett Čanakyová  viac od autora »
Vaše reakcie [1]
:: Súvisiace reklamné odkazy