Toto je archívna verzia magazínu T-Station, ktorého prevádzka bola ukončená 31.7.2008


:: Komentáre k článku "Komisii podhodíme a uvidíme" späť na článok zobraz všetky
Toto je archív Magazínu T-station. Nie je možné pridávať nové komentáre.
20.06.2008 09:04 azazelo
My take doma robime podobne, ale z nejakeho suvysleho flaku masa ( telacie alebo bravcove ) s ktoreha sa da vyklepat velky kusok. marha dobre.
20.06.2008 10:18 michalka_r
"Rúru predhrejte na maximum a asi dvadsať minút v nej výrobok zaťahujte."
ako zatahujte? strasne horuci predmet mame nejako zatahovat v tom alobale ci co?
reakcia 20.06.2008 10:40 anonym
ak hodis kusky masa na horuci olej, tak rychlo zbeleju a `zatiahnu` sa (uzatvoria sa pory a maso zostane stavnate) Ak das maso na studeny olej a pomaly ho zohrievas, postupne z neho vytecie vsetka stava (bielkovina), ktora prihara a maso je suche - radsej to neskusaj :)
nejako podobne by to malo fungovat aj v tej rure, ked sa masko (aj ked zabalene v alobale) da do horucej rury, tak by malo zostat stavnatejsie; a na zaver, ked sa ma pripiect, by sa asi mal alobal na hornej strane roztrhnut (ale tak, aby sa do alobalu nedostala voda) ...
reakcia 20.06.2008 10:46 michalka_r
aha.. diki.
ten vyraz v spojeni so stavnatostou som nepoznala.
reakcia uzatvoria sa pory a maso zostane stavnate 20.06.2008 10:48 anonym
ale toto plati o kuskoch masa, nie o mletom mase
reakcia alobal 20.06.2008 11:58 anonym
prosim citat recepty pozorne - alobal sa tvaruje do pismena u, takze zvrchu sa neuzatvara a samozrejme ho nie je treba hore trhat. vilma
reakcia alobal 20.06.2008 12:22 franzl
prosim pisat recepty pozorne - alobal sa tvaruje do misecky, ale rozhodne nesmie byť priepustný žiadnym smerom. vysvetlite nam, prosim, pojem priepustny, ako ho chapete Vy?
reakcia oh, sorry 20.06.2008 13:43 anonym
naozaj som to necitala pozorne :)
teda do pismena U s uzatvorenymi koncami ?
a ked uz je to zhora otvorene a pecie sa to cca hodinu + 20 min, nemalo by to byt zhora upecene tak akurat a je nutne pridavat horucavu na konci ? ad
reakcia ale ved ta horucava na konci je len na schrumkavenie 20.06.2008 14:19 anonym
:-)
reakcia ved prave :) 20.06.2008 16:14 anonym
ak by sa to pieklo zabalene, na konci sa to odokryje a `rozhoruci`, aby sa to pripieklo; ak by som to piekla odokryte 1 1/2 hodiny, moje skromne kucharske skusenosti mi nasepkavaju, ze by to bolo schrumkavene dost az prilis ;)
reakcia no fasa.. :-))) 20.06.2008 16:14 michalka_r
ja som si pod "tvarovanim do pismena U" predstavila alobalom dookola obkrutene maso vytvarovat na plechu do tvaru u (ten sulcisko). este dobre, ze franzl a vy ste mi to objasnili, lebo by som mala depku z asi mierne kasoviteho a nevabne sivasteho vysledku- uduseneho obmotanca. a ktovie ako dlho by som nestastna a frustrovana vlastnou neschopnostou ten klacek tvarovala.. :-)))
reakcia :) 15.07.2008 12:14 anonym
ved ja som si to tiez tak vysvetlila :)
ale neboj sa - ja som to piekla presne tak, ako mi skusenosti nasepkali - pevne zabalenu I-ckovu rolku cca 1h a potom asi 20 min. odokrytu, aby sa urobila korka (ani nie je nutne zvysovat teploto) a s vysledkom som bola ja i moji stravnici spokojni !! :)) ad
20.06.2008 10:32 anonym
v ktorej faze sa dava voda do pekaca akolko?

a to vajko naozaj zostane take zlte po tolkych zmenach teploty?

nestacila by jedna priemerna teplota?
reakcia teplota 20.06.2008 11:54 anonym
vajko fakt ostane zlte aj po zmenach teploty. je dolezite dat najprv na maximum, aby sa zatiahlo a ostalo stavnate. plati to aj pri mletom masku. vilma
reakcia voda 20.06.2008 11:56 anonym
aha a este voda. podliat hned na zaciatku a sledovat, aby sa cela nevyparila. podla potreby dolievat. opat
Toto je archív Magazínu T-station. Nie je možné pridávať nové komentáre.




:: Súvisiace reklamné odkazy Pridaj odkaz 
  
Anketa
Budeme vám chýbať?

Mne ste chýbali aj doteraz.
Mne ste chýbali aj doteraz. - 8%
8%
Som tu prvýkrát, o čo ide?
Som tu prvýkrát, o čo ide? - 12%
12%
Áno, ale len ak aj my vám.
Áno, ale len ak aj my vám.  - 8%
8%
Konečne sa bude dať na slovenskom internete vyvetrať!
Konečne sa bude dať na slovenskom internete vyvetrať! - 1%
1%
Tie vaše pseudointelektuálske ufňukané kydy? Nikdy!
Tie vaše pseudointelektuálske ufňukané kydy? Nikdy! - 5%
5%
Práve zakladám svoj magazín a lepší.
Práve zakladám svoj magazín a lepší. - 0%
0%
Budete. V ktorej krčme sa mienite stretávať?
Budete. V ktorej krčme sa mienite stretávať? - 26%
26%
Mne bude chýbať Pišťanek, nemám koho žalovať.
Mne bude chýbať Pišťanek, nemám koho žalovať.  - 4%
4%
Mne budú najviac chýbať ankety.
Mne budú najviac chýbať ankety.  - 6%
6%
Čo si počnem bez Stropkova?
Čo si počnem bez Stropkova? - 14%
14%
A čo bez sexu?
A čo bez sexu?  - 3%
3%
Táto otázka je pod vašu dôstojnosť!
Táto otázka je pod vašu dôstojnosť!  - 13%
13%