Toto je archív Magazínu T-station. Nie je možné pridávať nové komentáre. |
Nech Pánboh dá Ester večnú slávu | 09.11.2007 06:28 | zanardi | |
konečne som rozlúštila záhadu, čo budem podávať ako prílohu v nedeľu ku kačke. |
??? | 09.11.2007 08:10 | anonym | |
načo je dôležitá utierka na dne hrnca? |
| 09.11.2007 08:26 | zanardi | |
aby hrnčeky pri vrení vody nevyťukávali rytmus ako stádo divých svíň, predpokladám. Aj keď zaváram, dávam utierku na dno hrnca, mám to odkukané. |
conny | 09.11.2007 09:44 | anonym | |
na dovazok bez hrncekov na dne hrnca zostanu take divne kruzky, ktore su z nerezu prakticky neumytelne. zavarala som z istych dovodov naposledy v roku pana 2005 a dodnes ich na jednom menej pouzivanom hrnci mam :) |
utierka na dne :-) | 09.11.2007 08:23 | anonym | |
hrnca po mojej dedukcii zabranuje pripaleniu odspodu alebo hrkotu krncekov v hrnci.... |
| 09.11.2007 09:06 | liliana | |
tak to je este zaujimavejsi recept ako ta macka na obrazku :-))) a to nevarim. a tie hrnceky nepuknu? |
Asi mám ešte polepené oči od spánku | 09.11.2007 09:56 | las0 | |
Som si v rozpise prečítal, že "dva dni staré ponožky" ;-) S textom o špinavej utierke v hrnci mi to vcelku sedelo, ale nevedel som to vpratať do kategórie "jedlo" :-D |
esterr. o zahadnej utierke | 09.11.2007 10:42 | anonym | |
utierka na dne hrnca sluzi ako tepelna izolacia. predpokladam, ze kovovy hrniec je schopny ohriat sa na teplotu vyssiu nez 100 stupnov a pochybujem, ze nejaky vyrobca hrncekov sa unuva s odolnostou vyssou nez teplota vody na zalievany caj ci kavu. (nehovorime o varnej keramike.) utierka na dne je nasiaknuta vodou, ktora sa nezohreje na viac ako sto stupnov a tymto cinom nie su vyssej teplote vystavene ani hrnceky. tato izolacia je nutna, rovnako ako pri zavarani, ktore tiez pouziva rozne izolacne podlozky, aby sklene pohare neboli zahrievane nad teplotu, ktoru vydrzia v jednom kuse bez popukania.
recepty na tento typ knedli casto nabadaju k vlozeniu hrncekov az v momente, ked voda v hrnci vrie, ale na to sa neodvazim, predsa len su hrnceky naplnene cestom vybranym z chladnicky a sok zo stretu s vriacou vodou by mohol sposobit hlad.
aby hrnceky nevytukavali rytmus ako stado divych svin bol skvely pokus, ale voda nema vriet tak prudko, aby hrncekmi dramaticky hybala. knedle varime velmi mierne, aby drobne bublinky boli schopne obist hrnceky. |
| 09.11.2007 11:04 | zanardi | |
Nuž, moje superstárovské dedukcie sa nepotvrdili a ani fyzik zo mňa nebude. Nevadí, veď ja to tým knedliam v nedeľu nandám za tú blamage. :-)) |
| 09.11.2007 10:55 | liliana | |
ked dam polovicnu davku surovin dostanem dva hrnceky knedli? |
| 09.11.2007 11:05 | anonym | |
toto je polovicna davka :-) urob styri hrnceky, dva zjedz hned, zvysok pokrajaj na kolieska, strc do mraznicky. v case potreby vystrc z mraznicky a opec na panvici na troske tuku. dvojhrncekovy hrniec asi nenajdes, ale styri sa pekne rozvrhnu po podoryse a vzajomne sa podopieraju, ked ti voda zacne nekontrolovatelne brblat, ze by ich az prevratila, keby sa nepodopierali. |
| 09.11.2007 12:35 | pato | |
toto je pre mna polovicna davka do dvoch varnych hrncekov z ktorych pijem v nedelu rano na chalupe bielu kavu (z melty) :-D |
tie hrnceky tu uz tak omielate | 09.11.2007 11:25 | saschia | |
ze dole citam v buttoniku ze Naspat na hrncek ;o)
Inak pekny napad, ale kedze my mame doma neustaly nedostatok hrncekov, asi zostanem pri osvedcenych knedlikovych gulkach. Mnam mnam... |
| 09.11.2007 12:34 | pato | |
nejake hrnceky ti zozeniem... ...a nemas nahodou robit nieco ine ako rozmyslat o knedlikoch v hrncekoch??? |
nove hrnceky nepomozu | 09.11.2007 17:52 | saschia | |
V nasom baraku plati zakon zachovania hrncekov... Ak sa pokusis nejaky hrncek do systemu pridat, zakonite nejaky odoberies, hoci vacsinou nechtiac. P
|
Toto je archív Magazínu T-station. Nie je možné pridávať nové komentáre. |
|