Toto je archívna verzia magazínu T-Station, ktorého prevádzka bola ukončená 31.7.2008


:: Komentáre k článku "Veľké pranie a bezstarostné knedle v ten istý deň" späť na článok zobraz všetky
Toto je archív Magazínu T-station. Nie je možné pridávať nové komentáre.
Nech Pánboh dá Ester večnú slávu 09.11.2007 06:28 zanardi
konečne som rozlúštila záhadu, čo budem podávať ako prílohu v nedeľu ku kačke.
??? 09.11.2007 08:10 anonym
načo je dôležitá utierka na dne hrnca?
reakcia 09.11.2007 08:26 zanardi
aby hrnčeky pri vrení vody nevyťukávali rytmus ako stádo divých svíň, predpokladám. Aj keď zaváram, dávam utierku na dno hrnca, mám to odkukané.
reakcia conny 09.11.2007 09:44 anonym
na dovazok bez hrncekov na dne hrnca zostanu take divne kruzky, ktore su z nerezu prakticky neumytelne. zavarala som z istych dovodov naposledy v roku pana 2005 a dodnes ich na jednom menej pouzivanom hrnci mam :)
utierka na dne :-) 09.11.2007 08:23 anonym
hrnca po mojej dedukcii zabranuje pripaleniu odspodu alebo hrkotu krncekov v hrnci....
09.11.2007 09:06 liliana
tak to je este zaujimavejsi recept ako ta macka na obrazku :-))) a to nevarim.
a tie hrnceky nepuknu?
Asi mám ešte polepené oči od spánku 09.11.2007 09:56 las0
Som si v rozpise prečítal, že "dva dni staré ponožky" ;-)
S textom o špinavej utierke v hrnci mi to vcelku sedelo, ale nevedel som to vpratať do kategórie "jedlo" :-D
esterr. o zahadnej utierke 09.11.2007 10:42 anonym
utierka na dne hrnca sluzi ako tepelna izolacia. predpokladam, ze kovovy hrniec je schopny ohriat sa na teplotu vyssiu nez 100 stupnov a pochybujem, ze nejaky vyrobca hrncekov sa unuva s odolnostou vyssou nez teplota vody na zalievany caj ci kavu. (nehovorime o varnej keramike.)
utierka na dne je nasiaknuta vodou, ktora sa nezohreje na viac ako sto stupnov a tymto cinom nie su vyssej teplote vystavene ani hrnceky.
tato izolacia je nutna, rovnako ako pri zavarani, ktore tiez pouziva rozne izolacne podlozky, aby sklene pohare neboli zahrievane nad teplotu, ktoru vydrzia v jednom kuse bez popukania.

recepty na tento typ knedli casto nabadaju k vlozeniu hrncekov az v momente, ked voda v hrnci vrie, ale na to sa neodvazim, predsa len su hrnceky naplnene cestom vybranym z chladnicky a sok zo stretu s vriacou vodou by mohol sposobit hlad.

aby hrnceky nevytukavali rytmus ako stado divych svin bol skvely pokus, ale voda nema vriet tak prudko, aby hrncekmi dramaticky hybala. knedle varime velmi mierne, aby drobne bublinky boli schopne obist hrnceky.
reakcia 09.11.2007 11:04 zanardi
Nuž, moje superstárovské dedukcie sa nepotvrdili a ani fyzik zo mňa nebude. Nevadí, veď ja to tým knedliam v nedeľu nandám za tú blamage. :-))
09.11.2007 10:55 liliana
ked dam polovicnu davku surovin dostanem dva hrnceky knedli?
reakcia 09.11.2007 11:05 anonym
toto je polovicna davka :-) urob styri hrnceky, dva zjedz hned, zvysok pokrajaj na kolieska, strc do mraznicky. v case potreby vystrc z mraznicky a opec na panvici na troske tuku.
dvojhrncekovy hrniec asi nenajdes, ale styri sa pekne rozvrhnu po podoryse a vzajomne sa podopieraju, ked ti voda zacne nekontrolovatelne brblat, ze by ich az prevratila, keby sa nepodopierali.
reakcia 09.11.2007 12:35 pato
toto je pre mna polovicna davka do dvoch varnych hrncekov z ktorych pijem v nedelu rano na chalupe bielu kavu (z melty) :-D
tie hrnceky tu uz tak omielate 09.11.2007 11:25 saschia
ze dole citam v buttoniku ze Naspat na hrncek ;o)

Inak pekny napad, ale kedze my mame doma neustaly nedostatok hrncekov, asi zostanem pri osvedcenych knedlikovych gulkach. Mnam mnam...
reakcia 09.11.2007 12:34 pato
nejake hrnceky ti zozeniem...
...a nemas nahodou robit nieco ine ako rozmyslat o knedlikoch v hrncekoch???
reakcia nove hrnceky nepomozu 09.11.2007 17:52 saschia
V nasom baraku plati zakon zachovania hrncekov... Ak sa pokusis nejaky hrncek do systemu pridat, zakonite nejaky odoberies, hoci vacsinou nechtiac. P
Toto je archív Magazínu T-station. Nie je možné pridávať nové komentáre.




:: Súvisiace reklamné odkazy Pridaj odkaz 
  
Anketa
Budeme vám chýbať?

Mne ste chýbali aj doteraz.
Mne ste chýbali aj doteraz. - 8%
8%
Som tu prvýkrát, o čo ide?
Som tu prvýkrát, o čo ide? - 12%
12%
Áno, ale len ak aj my vám.
Áno, ale len ak aj my vám.  - 8%
8%
Konečne sa bude dať na slovenskom internete vyvetrať!
Konečne sa bude dať na slovenskom internete vyvetrať! - 1%
1%
Tie vaše pseudointelektuálske ufňukané kydy? Nikdy!
Tie vaše pseudointelektuálske ufňukané kydy? Nikdy! - 5%
5%
Práve zakladám svoj magazín a lepší.
Práve zakladám svoj magazín a lepší. - 0%
0%
Budete. V ktorej krčme sa mienite stretávať?
Budete. V ktorej krčme sa mienite stretávať? - 26%
26%
Mne bude chýbať Pišťanek, nemám koho žalovať.
Mne bude chýbať Pišťanek, nemám koho žalovať.  - 4%
4%
Mne budú najviac chýbať ankety.
Mne budú najviac chýbať ankety.  - 6%
6%
Čo si počnem bez Stropkova?
Čo si počnem bez Stropkova? - 14%
14%
A čo bez sexu?
A čo bez sexu?  - 3%
3%
Táto otázka je pod vašu dôstojnosť!
Táto otázka je pod vašu dôstojnosť!  - 13%
13%