Toto je archívna verzia magazínu T-Station, ktorého prevádzka bola ukončená 31.7.2008


:: Komentáre k článku "K ako zelí" späť na článok zobraz všetky
Toto je archív Magazínu T-station. Nie je možné pridávať nové komentáre.
Lekár vymyslel šikovný ťaháčik, 23.10.2006 08:10 anonym
ale nič nevysvetlil. Možno usúdiť, že jej chcel povedať, aby nejedela nič, čo nafukuje. A čo ak ju nafukujú aj iné písmená a on o tom nevie, lebo nedali reč na túto tému?
..skoda reci.. 23.10.2006 08:33 anonym
..
Pečeň je beťár 23.10.2006 09:03 valentina
A doktor tiež.
Ináč, kamarátka by Kivi v žiadnom prípade nemala. V Kivi sú malé semiačka, ktoré prechádzajú tráviacim traktom neporušené až von - a na svojej ceste dráždia pečeň. Z toho istého dôvodu by kamarátka nemala konzumovať ani maK, Kfigy a Khrozno.
Kapustu, kaleráb, kel a karfiol nejesť preto, ako správne poznamenal anonym, lebo nafukujú. Takže ani Kibuľu, Kesnak a Korenie.
Verte, viem o tom svoje :-(

Ale čítať článok bolo celkom zábavné.
reakcia hm 23.10.2006 09:48 akacsova
Kibulu a kesnak moze!:-)
reakcia 23.10.2006 11:39 valentina
Šťastná osoba :)
reakcia Nejako mi to nejde do hlavy?!?! 23.10.2006 10:25 fluke
Ako mozu semiacka z kivi "ktoré prechádzajú tráviacim traktom neporušené až von" drazdit pecen, ked ju na svojej ceste vobec nestretnu. Ved pecen cisti krv, potrava nou neprechadza. Alebo sa mylim?
Ja by som skor povedala, ze mozu podrazdit zlcnik, resp. ine vylucovacie zlazy, ktore sa silou mocou snazia tie neposusne semiacka rozpustit.
reakcia 23.10.2006 10:54 valentina
Heh. Prestava semiačok hrozna alebo kiwi, ako útrpne preliezajú mojou pečeňou, je dosť desivá.
Predstavujem si to tak, ako hovoríš - ťažšie stráviteľné jedlo (malé semiačko, lebo veľké pohryzieš), predstavuje väčšiu záťaž preto, lebo orgány musia produkovať viac tráviacich enzýmov na ich rozpustenie. Tu by som pochopila intervenciu pečene - žlč sa tvorá práve v nej. Žlčník je len rezervoár. Čím viac treba rozpustiť/stráviť, tým viac musí pečeň makať. Ak je chorá alebo poškodená, je tu problém.
Ale nie som si istá, či sa nemýlim.
reakcia 23.10.2006 10:54 jade
nemylis. do pecene sa nemaju ako dostat, to by si ich musela podat intravenozne. ale tiez neviem ci by sa este stihli potom dostat do pecene, alebo by nieco odislo skor :)
reakcia veru ano 23.10.2006 11:03 barborella
aj kazdy byvaly mononukleotik potvrdi, ze akekolvek drobne semiacka su pre pecen velice nebezpecne! a na pecen je super caj z rasce, fakt dobry liek!
23.10.2006 09:11 azazelo
A alkohol jej zakazali lebo sa to vola al-kohl co je identicky slovny zaklad s kapustou po nemecky
reakcia je to ako v tom vtipe: 23.10.2006 09:25 kocur
- Ktora zelenina obsahuje najviac alkoholu?
- ???
- Vygrcana kapusta...
Vskutku zaujímavá 23.10.2006 10:30 danov
je otázka, čo robí dyňu zeleninou? Koncom 19steho storočia riešil Najvyšší súd v USA prípad Nix v Heddon. Nix family boli importérmi lacných paradajok z Talianska, Heddon bol taxcollectorom newyorkského prístavu. Zákon prikazoval platiť clo na dovážanú zeleninu, nie však ovocie. Výberca daní Heddon si vysvetlil zákon posvojom a navzdory botanike, tamojším zvykom, výkladovým slovníkom i zdravému rozumu zaradil paradajky medzi zdaňovanú zeleninu. Najvyšší súd, tiež živený z daní, ho pochopiteľne podporil. V prípade dyne to tipujem na slovensko-maďarskú otázku, takže Hejslováci hor sa do archívov!
reakcia Mimochodom, 23.10.2006 10:39 danov
podľa legislatívy EU je údajne mrkva ovocím...
reakcia Akokoľvek by sme chceli, toto neprerobíme 23.10.2006 12:22 las0
Je to zvykové a okrem botanikov a melej skupinky oponentov nikto nebude používať rozdelenie ovocie - zelenina z botanického hľadiska správne. Ale je fakt, že aspoň zákony by mali byť jednoznačné a držať sa niečoho, čo nie je zvyk, ale presné vymedzenie.
BTW: rajčiny, ako zeleninu, by zrejme označilo aj 95 % našich spoluobčanov ;-)
reakcia 23.10.2006 13:42 Toto je archív Magazínu T-station. Nie je možné pridávať nové komentáre.




:: Súvisiace reklamné odkazy Pridaj odkaz 
  
Anketa
Budeme vám chýbať?

Mne ste chýbali aj doteraz.
Mne ste chýbali aj doteraz. - 8%
8%
Som tu prvýkrát, o čo ide?
Som tu prvýkrát, o čo ide? - 12%
12%
Áno, ale len ak aj my vám.
Áno, ale len ak aj my vám.  - 8%
8%
Konečne sa bude dať na slovenskom internete vyvetrať!
Konečne sa bude dať na slovenskom internete vyvetrať! - 1%
1%
Tie vaše pseudointelektuálske ufňukané kydy? Nikdy!
Tie vaše pseudointelektuálske ufňukané kydy? Nikdy! - 5%
5%
Práve zakladám svoj magazín a lepší.
Práve zakladám svoj magazín a lepší. - 0%
0%
Budete. V ktorej krčme sa mienite stretávať?
Budete. V ktorej krčme sa mienite stretávať? - 26%
26%
Mne bude chýbať Pišťanek, nemám koho žalovať.
Mne bude chýbať Pišťanek, nemám koho žalovať.  - 4%
4%
Mne budú najviac chýbať ankety.
Mne budú najviac chýbať ankety.  - 6%
6%
Čo si počnem bez Stropkova?
Čo si počnem bez Stropkova? - 14%
14%
A čo bez sexu?
A čo bez sexu?  - 3%
3%
Táto otázka je pod vašu dôstojnosť!
Táto otázka je pod vašu dôstojnosť!  - 13%
13%