:: Komentáre k článku "Prebytky intelektuálne a poľnohospodárske"
|
späť na článok
|
Toto je archív Magazínu T-station. Nie je možné pridávať nové komentáre. |
| 28.07.2006 11:40 | hyena | | Hmmm, my máme doma tuším ešte staršiu kuchársku knižočku, ktorej autorom je pani s roztomilým menom Buchtová. Volá sa Čo budeme dnes variť? a je to skutočne lahodné počteníčko. Nad tortami s menami ako Iluš či Máňa mi až oči vyliezali, to sú tie legendárne recepty, "zober desať vajec, pol litra smotany, červený kardamón" alebo také čosi. A ešte prosím ten recept na čvíkoty. To by skutočne zaujímalo. | :) | 28.07.2006 12:05 | anonym | | tlesk tlesk tlesk, aj ked nemam rad cukinu :) yucht. | skvelé | 28.07.2006 13:21 | anonym | | najskôr zvážime okolnosti, potom nastrúhame cuketu. Tu som sa zasekla od smiechu. my máme doma zase Vansovú, to sú tiež iné recepty. Ale jedine v tejto kuchárke som našla niekoľko receptov na spracovanie dulí. | | 28.07.2006 13:24 | barborella | | jakože gdulí myslíš? | gdule | 11.10.2006 13:39 | anonym | | mohla by som poprosiť o nejaký recept na spracovanie gdulí?? | super | 28.07.2006 13:51 | kilvap | | clanok mnam, ako vzdycky, mal by sa vyvazit zlatom, akurat neviem ako. | ryby/prosba | 28.07.2006 13:53 | zvedava | | Mohli by ste v Dobrom jedle uverejniť zopár receptov Netratičnej prípravy Tradičných rýb? Tradičná príprava = vysmažíme, podusíme, ocesnakujeme, nanajvyš oblejeme citróno-pórovo-kôprovo-bešamel ovou omáčkou Tradičné ryby = kapor, losos, pstruh... (z našich vôd, resp. supermarketov) Bezradná Zvedavá želá pekný weekend. | | 29.07.2006 07:37 | garhoud | | Neviem presne, ake su teraz v drahej vlasti tradicne ryby, ale tu je moj frisky a lahky recept na leto.
asi 350-400g BIELEJ ryby - fillet asi 4 citrony Kokosovy krem/mlieko v konzerve (?? ja viem..) 1 stredna cervena cibula 1 zlta paprika 1 cervena paprika 2 zrele avokada (kurnik, tu to asi tiez stazujem) hrst pazitky hrst petrzlenu ______________ Fil e treba nakrajat na 2cm kusocky, take akurat `do huby`. Da sa to do nadoby s velkym dnom (najlespie zo skla ci porcelanu, nie plech ci alobal, v rybe by to bolo `citit`) a zaleje sa citronovou stavou. Rybenka musi byt totalka ponorena. Na vrch rozotrieme jemnu (asi pol konzervy) vrstvu kokosoveho kremu (mlieka). Cele to supneme do ladnicky, minimalne na jednu hodku. Do druhej nadoby nakrajame `najemno` papriky, cibulu, avokado na take rustikalne kusy, hodime petrzlen a pazitku. Pockame asi hodinku (moze byt aj viac, aby sa ryba v citrone `uvarila`-minimum je 45 minut), vyberieme a odstredime zvysnu citronovu stavu a kusky rybky hodime do pripraveneho salatu. Na vrch sa mozu hodit 2-3 lyzicky zvysneho kokosoveho mlieka. Studene, rychle a hovadsky dobre. | | 29.07.2006 08:15 | garhoud | | Neviem presne, ake su teraz v drahej vlasti tradicne ryby, ale tu je moj frisky a lahky recept na leto.
asi 350-400g BIELEJ ryby - fillet asi 4 citrony Kokosovy krem/mlieko v konzerve (?? ja viem..) 1 stredna cervena cibula 1 zlta paprika 1 cervena paprika 2 zrele avokada (kurnik, tu to asi tiez stazujem) hrst pazitky hrst petrzlenu ______________ Fil e treba nakrajat na 2cm kusocky, take akurat `do huby`. Da sa to do nadoby s velkym dnom (najlespie zo skla ci porcelanu, nie plech ci alobal, v rybe by to bolo `citit`) a zaleje sa citronovou stavou. Rybenka musi byt totalka ponorena. Na vrch rozotrieme jemnu (asi pol konzervy) vrstvu kokosoveho kremu (mlieka). Cele to supneme do ladnicky, minimalne na jednu hodku. Do druhej nadoby nakrajame `najemno` papriky, cibulu, avokado na take rustikalne kusy, hodime petrzlen a pazitku. Pockame asi hodinku (moze byt aj viac, aby sa ryba v citrone `uvarila`-minimum je 45 minut), vyberieme a odstredime zvysnu citronovu stavu a kusky rybky hodime do pripraveneho salatu. Na vrch sa mozu hodit 2-3 lyzicky zvysneho kokosoveho mlieka. Studene, rychle a hovadsky dobre. | | 28.07.2006 15:52 | lula | | mna by zaujimali tie teploty (vysoka a stredna), kolko °C si mam pod tym predstavit? vacsinu kolacov peciam na 180, kolecko sa mi da otocit po 250, ale to je uz tusim samocistenie - asi nie velmi vhodne na cukety. a ked sme uz pri tom, co s patizonom, okrem trojobalu? | oprava | 28.07.2006 15:54 | anonym | | az za 250 °C je samocistenie. | | 31.07.2006 07:26 | kltko | | na gril | | 31.07.2006 12:57 | lula | | Toto je archív Magazínu T-station. Nie je možné pridávať nové komentáre. |
|
|
Anketa
Budeme vám chýbať?
Mne ste chýbali aj doteraz.
|
|
8% |
Som tu prvýkrát, o čo ide?
|
|
12% |
Áno, ale len ak aj my vám.
|
|
8% |
Konečne sa bude dať na slovenskom internete vyvetrať!
|
|
1% |
Tie vaše pseudointelektuálske ufňukané kydy? Nikdy!
|
|
5% |
Práve zakladám svoj magazín a lepší.
|
|
0% |
Budete. V ktorej krčme sa mienite stretávať?
|
|
26% |
Mne bude chýbať Pišťanek, nemám koho žalovať.
|
|
4% |
Mne budú najviac chýbať ankety.
|
|
6% |
Čo si počnem bez Stropkova?
|
|
14% |
A čo bez sexu?
|
|
3% |
Táto otázka je pod vašu dôstojnosť!
|
|
13% |
|