Toto je archívna verzia magazínu T-Station, ktorého prevádzka bola ukončená 31.7.2008


:: Komentáre k článku "Prebytky intelektuálne a poľnohospodárske" späť na článok zobraz všetky
Toto je archív Magazínu T-station. Nie je možné pridávať nové komentáre.
28.07.2006 11:40 hyena
Hmmm, my máme doma tuším ešte staršiu kuchársku knižočku, ktorej autorom je pani s roztomilým menom Buchtová. Volá sa Čo budeme dnes variť? a je to skutočne lahodné počteníčko. Nad tortami s menami ako Iluš či Máňa mi až oči vyliezali, to sú tie legendárne recepty, "zober desať vajec, pol litra smotany, červený kardamón" alebo také čosi.
A ešte prosím ten recept na čvíkoty. To by skutočne zaujímalo.
:) 28.07.2006 12:05 anonym
tlesk tlesk tlesk,
aj ked nemam rad cukinu :)
yucht.
skvelé 28.07.2006 13:21 anonym
najskôr zvážime okolnosti, potom nastrúhame cuketu. Tu som sa zasekla od smiechu.
my máme doma zase Vansovú, to sú tiež iné recepty. Ale jedine v tejto kuchárke som našla niekoľko receptov na spracovanie dulí.
reakcia 28.07.2006 13:24 barborella
jakože gdulí myslíš?
reakcia gdule 11.10.2006 13:39 anonym
mohla by som poprosiť o nejaký recept na spracovanie gdulí??
super 28.07.2006 13:51 kilvap
clanok mnam, ako vzdycky, mal by sa vyvazit zlatom, akurat neviem ako.
ryby/prosba 28.07.2006 13:53 zvedava
Mohli by ste v Dobrom jedle uverejniť zopár receptov Netratičnej prípravy Tradičných rýb?
Tradičná príprava = vysmažíme, podusíme, ocesnakujeme, nanajvyš oblejeme citróno-pórovo-kôprovo-bešamel ovou omáčkou
Tradičné ryby = kapor, losos, pstruh... (z našich vôd, resp. supermarketov)
Bezradná Zvedavá želá pekný weekend.
reakcia 29.07.2006 07:37 garhoud
Neviem presne, ake su teraz v drahej vlasti tradicne ryby, ale tu je moj frisky a lahky recept na leto.

asi 350-400g BIELEJ ryby - fillet
asi 4 citrony
Kokosovy krem/mlieko v konzerve (?? ja viem..)
1 stredna cervena cibula
1 zlta paprika
1 cervena paprika
2 zrele avokada (kurnik, tu to asi tiez stazujem)
hrst pazitky
hrst petrzlenu
______________
Fil e treba nakrajat na 2cm kusocky, take akurat `do huby`. Da sa to do nadoby s velkym dnom (najlespie zo skla ci porcelanu, nie plech ci alobal, v rybe by to bolo `citit`) a zaleje sa citronovou stavou. Rybenka musi byt totalka ponorena. Na vrch rozotrieme jemnu (asi pol konzervy) vrstvu kokosoveho kremu (mlieka).
Cele to supneme do ladnicky, minimalne na jednu hodku.
Do druhej nadoby nakrajame `najemno` papriky, cibulu, avokado na take rustikalne kusy, hodime petrzlen a pazitku.
Pockame asi hodinku (moze byt aj viac, aby sa ryba v citrone `uvarila`-minimum je 45 minut), vyberieme a odstredime zvysnu citronovu stavu a kusky rybky hodime do pripraveneho salatu. Na vrch sa mozu hodit 2-3 lyzicky zvysneho kokosoveho mlieka.
Studene, rychle a hovadsky dobre.
reakcia 29.07.2006 08:15 garhoud
Neviem presne, ake su teraz v drahej vlasti tradicne ryby, ale tu je moj frisky a lahky recept na leto.

asi 350-400g BIELEJ ryby - fillet
asi 4 citrony
Kokosovy krem/mlieko v konzerve (?? ja viem..)
1 stredna cervena cibula
1 zlta paprika
1 cervena paprika
2 zrele avokada (kurnik, tu to asi tiez stazujem)
hrst pazitky
hrst petrzlenu
______________
Fil e treba nakrajat na 2cm kusocky, take akurat `do huby`. Da sa to do nadoby s velkym dnom (najlespie zo skla ci porcelanu, nie plech ci alobal, v rybe by to bolo `citit`) a zaleje sa citronovou stavou. Rybenka musi byt totalka ponorena. Na vrch rozotrieme jemnu (asi pol konzervy) vrstvu kokosoveho kremu (mlieka).
Cele to supneme do ladnicky, minimalne na jednu hodku.
Do druhej nadoby nakrajame `najemno` papriky, cibulu, avokado na take rustikalne kusy, hodime petrzlen a pazitku.
Pockame asi hodinku (moze byt aj viac, aby sa ryba v citrone `uvarila`-minimum je 45 minut), vyberieme a odstredime zvysnu citronovu stavu a kusky rybky hodime do pripraveneho salatu. Na vrch sa mozu hodit 2-3 lyzicky zvysneho kokosoveho mlieka.
Studene, rychle a hovadsky dobre.
28.07.2006 15:52 lula
mna by zaujimali tie teploty (vysoka a stredna), kolko °C si mam pod tym predstavit?
vacsinu kolacov peciam na 180, kolecko sa mi da otocit po 250, ale to je uz tusim samocistenie - asi nie velmi vhodne na cukety.
a ked sme uz pri tom, co s patizonom, okrem trojobalu?
reakcia oprava 28.07.2006 15:54 anonym
az za 250 °C je samocistenie.
reakcia 31.07.2006 07:26 kltko
na gril
reakcia 31.07.2006 12:57 lula
Toto je archív Magazínu T-station. Nie je možné pridávať nové komentáre.




:: Súvisiace reklamné odkazy Pridaj odkaz 
  
Anketa
Budeme vám chýbať?

Mne ste chýbali aj doteraz.
Mne ste chýbali aj doteraz. - 8%
8%
Som tu prvýkrát, o čo ide?
Som tu prvýkrát, o čo ide? - 12%
12%
Áno, ale len ak aj my vám.
Áno, ale len ak aj my vám.  - 8%
8%
Konečne sa bude dať na slovenskom internete vyvetrať!
Konečne sa bude dať na slovenskom internete vyvetrať! - 1%
1%
Tie vaše pseudointelektuálske ufňukané kydy? Nikdy!
Tie vaše pseudointelektuálske ufňukané kydy? Nikdy! - 5%
5%
Práve zakladám svoj magazín a lepší.
Práve zakladám svoj magazín a lepší. - 0%
0%
Budete. V ktorej krčme sa mienite stretávať?
Budete. V ktorej krčme sa mienite stretávať? - 26%
26%
Mne bude chýbať Pišťanek, nemám koho žalovať.
Mne bude chýbať Pišťanek, nemám koho žalovať.  - 4%
4%
Mne budú najviac chýbať ankety.
Mne budú najviac chýbať ankety.  - 6%
6%
Čo si počnem bez Stropkova?
Čo si počnem bez Stropkova? - 14%
14%
A čo bez sexu?
A čo bez sexu?  - 3%
3%
Táto otázka je pod vašu dôstojnosť!
Táto otázka je pod vašu dôstojnosť!  - 13%
13%