Toto je archív Magazínu T-station. Nie je možné pridávať nové komentáre. |
viem že je to opäť hriech | 17.02.2006 08:24 | kltko | |
skoro taký, ako oné prezradené spovedné tajomstvo, ale pokiaľ máte pivo tmavé, nahraďte ním vorčester a ten odložke do skrine ku pretlaku. Pri blokáde sa bude hodiť. :o) znížite počet surovín o 1 |
neverim | 17.03.2006 18:04 | prasa | |
podla mna bude mat v case blokady vacsiu cenu pivo jak vorcester |
| 17.02.2006 08:38 | knourjuraj | |
naco knedlu, staci hrba feferonok |
a cerstvy chleba! | 17.02.2006 10:36 | stepnyvlk | |
a s chelbom potom povytierat mast z hrnca ;) |
moja dobra skusenost | 17.02.2006 08:41 | saschia | |
Vodu pridavat az ked maso hrozi, ze sa priskvari. Po zavreti v tukocibuli staci posolit a prikryt a na miernom ohni pusti stavu postacujucu na najmenej dalsiu polhodinu varenia. Ak je niekto sklerotik ako ja, tak dokonca musi postacit na nasledujucu hodinu varenia ;o)
Mimochodom - zo zasady pozor na vodu vyzrazanu na pokrievke! Chemik mi verit mozno nebude ale homeopat urcite - voda vyzrazana na pokrievke je dolezita pre zachovanie najlepsich chutovych a aromatickych vlastnosti gulasa (aj hocakeho ineho masoveho pokrmu), preto po odkryti hrnca dame pozor, aby vsetka stiekla nazad do hrnca!!! |
Ježiš, až sa mi sliny zbiehajú | 17.02.2006 08:46 | valentina | |
To je nemorálne takto provokovať na lačno. Škoda, že na zajtra mám už naplánované variť kapustnicu... |
ja som asi svatokradeznik | 17.02.2006 10:59 | hadianoha | |
ale mne sa ta riedka stava na fotkach nepaci, ba priam sa mi zda az podozriva bolo malo cibule, od ktorej by zhustla? zato masko, masko vyzera fantasticky, to sa musi uznat |
Felixov Guláš. | 18.02.2006 07:57 | anonym | |
Postup pri guláši je dobrý,ale ja pridávam majoránku ,čilipapričku a zeleninové lečo,vyskušajte z dobrým domacím chlebom a potom nezaškodí aj dobré pivko,čo ja nahrádzam čistou pramenitou vodou lebo abstynujem už 31.rokov. Felix G. |
RE:Felixov Guláš | 21.02.2006 22:46 | stevehoper | |
Ak abstynujes uz tridsatjedna rokov s tvrdym si moj hrdina!!! |
Gulasik | 18.02.2006 10:03 | anonym | |
Ja mam recept malinko odlisny. Zaciatok je rovnaky - cibula je hlavna a ma jej byt viac ako masa. Po oprazeni a uzavreti masa pridame papriku a korenie, podusime vo vlastnej stave a pripravime si liter sladsieho vina - polovicu nalejeme pod maso a polovicu do sefkuchara 8-). S vinom dusime 10 minut, potom pridame vodu. Hned ako zacne vriet takto zriedeny gulas, pridame zemiaky (zhruba rovnake mnozstvo ako maso), aspon 2-3 z nich nakrajane nadrobno (ako cibula), ostatne na asi dvojcentimetrove kocky. Dosolime, dokorenime a varime asi 1,5 hodiny kym maso nezmakne a zemiaky sa nezacnu rozvarat. Asi pol hodinu pred tymto zaverom pridame leco. Nechame odstat do druheho dna |
divý guláš | 23.02.2006 08:29 | kltko | |
z diviny ostane utajený pre hŕstku zasvätených :o) |
Naco vodu (dalsia zbytocna surovina) | 28.02.2006 12:46 | pato | |
Vodu a vorcester do gulasa? no fuuuj :-) Ako pisal kltko jedne flasa (az dve) dobreho cierneho to isti, a ako spravne pise saschia v mase je stavy dost (ak to nebola krava co ju Matuzalem ako dieta vodieval na pasu) Do tukocibule je dobre dat maso neosolene aby sa lepsie zatiahlo a potom ked zhnedne tak posolit a krasne pusti stavu. A je este jeden sposob - najprv masko a az potom cibulu (ale tym sa ochudobnime o chut pripalenej cibulky, ktora doda gulasu to prave... Aj mierne prichytene maso doda gulasu pikantnost. a dobre je do masa pomiesat kus srdca alebo vemeno. Potom to bude mat taku rosolovitu konzistenciu. |
Toto je archív Magazínu T-station. Nie je možné pridávať nové komentáre. |
|