Toto je archívna verzia magazínu T-Station, ktorého prevádzka bola ukončená 31.7.2008


:: Peter Pišťanek | 22.6.2007 viac od autora zobraz všetky

  viac od autora »

Namiešajte si marinádu Margarita namiesto koktailu

Blank

Azda každý z nás zažil miešaný nápoj Margarita, alebo aspoň počul jeho názov. Jeho pôvodné zloženie tvorí zlatá tequila, pomarančový likér Cointreau (alebo iný triple sec) a čerstvá limetková šťava (obvykle v pomere 3:2:1), plus drvený ľad a trochu soli na obrube pohára. Margarita patrí do kategórie miešaných nápojov známych ako sours, čo je kategória nápojov tvorených liehovinou, likérom a džúsom. Len tak pre informáciu tam patria aj iné klasické miešané nápoje ako Sidecar, Whisky Sour, Aviation či Cosmopolitan, ale Margarita je z nich najpopulárnejšia. Žiaľ, práve všeobecná popularita tohto nápoja asi spôsobila, že v poslednom čase sme svedkami jeho bastardizácie. Či už je to použitím nekvalitných alebo úplne nevhodných ingrediencií, milovník pôvodnej Margarity s jej neopakovateľnou chuťou sa môže pri nejednom barovom pulte kdekoľvek vo svete dočkať nemilého prekvapenia.

Koktail Margarita má svoj ekvivalent v jednom zaujímavom recepte, o ktorom netuším, skadiaľ pochádza, možno tiež z Mexika ako tequila.

Kuracie krídla Margarita

Suroviny (pre 4 osoby)
1 kg kuracích krídel
100 ml zlatej tequily alebo mescalu
50 ml koncentrovaného pomarančového džúsu
Šťava z jedného citróna
2 prelisované strúčiky cesnaku
1/2 čajovej lyžičky mletej rasce
1 čajová lyžica čerstvo pomletého čierneho korenia
1 čajová lyžica soli
2 polievkové lyžice rozdrveného koriandru

Postup:
Kuracie krídla zbavíme zvyškov peria, umyjeme, vysušíme a rozpolíme ich prerezaním v kĺbe. Končeky odrežeme a dáme psovi alebo mačke. Pripravíme si nádobu s viečkom, dáme do nej všetky suroviny, dobre zmiešame a do marinády vložíme krídla. V chladničke necháme marinovať niekoľko hodín, najlepšie cez noc.
Na druhý deň grilujeme na veľmi miernej žiare, aby nám nezuhoľnateli. Často obraciame, až kým nie sú prepečené naskrz. Podávame s chlebom a šalátom podľa výberu. Kto chce, ten si k tomu dá mexické pivo podľa vlastnej chuti.



Peter Pišťanek  viac od autora »
Vaše reakcie [78]
:: Súvisiace reklamné odkazy