Toto je archív Magazínu T-station. Nie je možné pridávať nové komentáre. |
skor to tam malo byt | 11.07.2008 10:59 | anonym | | kto vyhra moze prezentovat tie svoje :-) | juj ani nejdem citat | 11.07.2008 11:25 | saschia | | evidentne totiz milujem prave recept podobny tomu prvemu, maminmu, s paprikou a s ryzou.
A mimochodom, varenu papriku tiez nejem, je mi z nej zle. Ale paradajkovej omacke doda presne tu chut, ktoru potrebuje pre dokonalost. Teda samozrejme sa v nej musi po naplneni varit. A kedze sa vzdy vari omacky vela, aby bolo dost pre kazdy hladny krk, proste robim zmes plnenych paprik a guliciek z plnky, pre tych co varenu papriku nemusia. | Aj u nás sa robilo oboje | 11.07.2008 12:05 | las0 | | Aj papriky aj guľky - vždy som mal radšej guľky. Neviem, či práve kvôli odporu k paprike, ale skôr kvôli tomu, že častokrát bola tá paprika pálivá a to som nemal rád. Teraz som skôr naopak: dal by som si tú papriku a práve pálivú - dodá tomu celému ešte jeden šmak navyše ;-) | mne vadila najma kvoli chuti a konzistencii | 14.07.2008 15:54 | saschia | | palivu papriku som nemala rada ani za surova, ale "sladku" ano. Dnes mi paliva paprika vadi menej, ale tiez zavisi od toho aka, madarska napriklad mi uplne spali pery, staci ju cistit a potom si ruky namiesto riadneho vydrhnutia mydlom len oplachnut, taka jalapenoska na druhej strane velmi prijemne pali v ustach ak sa to s nou neprezenie... Ja myslim ze papriky plus gulky daju spravnu chut omacke a pritom si kazdy pride na svoje. Ovsem musia sa v tej omacke varit. | susene marhule a orechy krajat a struhat? | 11.07.2008 16:22 | michalka_r | | do mleteho masa? a za co sudruhuhovia?? u nas totiz kazdy sacok s podobou "umeliny" evokuje minimalne ignorantstvo k vareniu. a napokon, keby som vyssie uvedene supla do mleteho masiska, asi by mi to moji neodpustili. podla nich by som pokazila nadejne domace hamburgery :-( | no aha. | 11.07.2008 16:24 | michalka_r | | az kokcem ;-) | Sa mi paci | 11.07.2008 17:23 | anonym | | ako sa dnes vela ludi dusuje, ze oni len cerstve a ziadne mrazene, ziadne susene ani konzervovane a hlavne ziadne umeliny. Naco su im potom mraznicky, co v nich maju? Zmrzliny? Ani to uz predsa nie je cerstvo nadojene mlieko a vykladene vajce. A co schovavaju v tych tetapakoch, vakuovych baleniach a zavaraninovych poharoch? Ani korenie nie je cerstvo zomlete, niektore ma zarucnu dobu aj 5 rokov. Aby sme mali vsetko supercerstve,to by sme museli denne vyberat z hliny, denne dojit a kvasit syry atd. Tak neviem naco tolko bravurnosti. Zlta | toto asi patrilo mne, | 11.07.2008 17:43 | michalka_r | | ak nie, potvrdzujem, trafenu hus. ;-) v mrazaku mam polovicu vlastnorucne naporcovanej "biosvine", kuracie prsia, "domace klobasy" z mileticky, mrazenu zelenu fazulku, listkove cesto a nanuky :-) keby malo byt na mne, uprednostnim s nadsenim amarouny samozrejme. ;-) ale som rada ked im chuti a nemusim znasat nedovercive pohlady a otazky. tiez som kupovala mrazenu zeleninu, no ked moje decko skonstatovalo, ze svieckova od starkej je lepsia, lebo tam dava cerstvu zeleninu, rezignovala som a poctivo cistim tie korenove one. laska, tuzba ulahodit milovanym a odhodlanie vitazit, je u mna zda sa velmi silne :-))) aj ked sa velmi casto stotoznujem s hrdinkou mojho najoblubenejsieho dievcenskeho romanu "vajce a ja". :-)) | | 11.07.2008 19:26 | anonym | | moja mila, ale to by si si aj zeleninu musela sama pestovat na poli, co ty vies ci ti ludia na mileticke nehnoja nejakym svinstvom, ide preda o predaj, cim viac sa urodi, tym vasci zisk, si myslis, ze budu prstami vytahovat burinu? velke oci! mmch susene ovocie z ovocnej sezony je zdravsie, ako to nasilu vypestovane v zime vo vyhrievanych sklennikoch pri umelom osvetleni a "vyzivnom" zavlazovani, tak vo co kraci? :)))) | `to jsou ty paradoxy` | 15.07.2008 12:00 | anonym | | neviem, ci pov. reakcia bola na autorku alebo michalku ... ale paradoxne mi pripada, ze niekto `odsudi` kupovany paradajkovy pretlak ako nehodiaci sa do domacej vary a pritom do mleteho masa pouziva nejaky mix ovocia, orechov, byliniek a struhanky :)) ja radsej zostanem verna klasickej chuti masa mierne okoreneneho; inak vrelo suhlasim so vsetkymi, ktori tvrdia, ze vyvarena paprika doda omacke `smrnc` (a stiplava zvlast) , ja by som ju prihodila vyvarit ku gulkam aj nenaplnenu :) |
Toto je archív Magazínu T-station. Nie je možné pridávať nové komentáre. |
|
|
Anketa
Budeme vám chýbať?
Mne ste chýbali aj doteraz.
|
|
8% |
Som tu prvýkrát, o čo ide?
|
|
12% |
Áno, ale len ak aj my vám.
|
|
8% |
Konečne sa bude dať na slovenskom internete vyvetrať!
|
|
1% |
Tie vaše pseudointelektuálske ufňukané kydy? Nikdy!
|
|
5% |
Práve zakladám svoj magazín a lepší.
|
|
0% |
Budete. V ktorej krčme sa mienite stretávať?
|
|
26% |
Mne bude chýbať Pišťanek, nemám koho žalovať.
|
|
4% |
Mne budú najviac chýbať ankety.
|
|
6% |
Čo si počnem bez Stropkova?
|
|
14% |
A čo bez sexu?
|
|
3% |
Táto otázka je pod vašu dôstojnosť!
|
|
13% |
|