Toto je archívna verzia magazínu T-Station, ktorého prevádzka bola ukončená 31.7.2008


:: Adam Fisher | 3.11.2006 viac od autora zobraz všetky

  viac od autora »

Taký sám a taký sladký

Blank

Ak ste šťastne ženatý alebo šťastne zaopatrený variacou matkou, nečítajte ďalej, len by ste zbytočne zapĺňali svoju dušu neproduktívnou škodoradosťou alebo stravujúcou závisťou. Aj pre všetky druhy žien bude tento článok asi stratou času. Nebude v ňom totiž reč o nízkotučných jogurtoch, divných, strašne zdravých šalátoch a čokoláde, ktorú treba jesť spôsobom „nehrýzť – nechať rozpustiť“. Ale ak sa práve sťahujete od klimakterickej matky, rozvádzate sa alebo iným spôsobom vstupujete do radov nás, samostatne žijúcich mužov, ste tu dobre. Tu je článok pre tých, ktorí vedia, že fáma o tom, že starí mládenci smrdia a zomrú predčasne na žalúdočné vredy v dôsledku zlej jednostrannej životosprávy, je len hnusný výsledok štvavej kampane.

Takže po prvé: Starí mládenci nesmrdia a už vôbec nesmrdia capinou, ako s obľubou vyhlasovala moja babka, ktorá si troch starých mládencov zobrala, aby ich nízkokalorickými zeleninovými jedlami v krátkom čase dostala do hrobu a mohla po nich dediť. Dnešní starí mládenci vedia, že kto smrdí, nesúloží, tak sa podľa toho zariadili.

Po druhé: Náš jedálniček je pestrý a vyvážený. Ja napríklad na vyváženie svojho jedálnička používam jednoduchú pomôcku založenú na písmenovej mnemotechnike. Keď neviem, čo by som si dal na večeru, stačí, ak si spomeniem, aký je deň v týždni. A už to ide:

Pondelok – Párky

Utorok – Utopenci

Streda – Saláma

Štvrtok – Šunka

Piatok – Praženica

Sobota – Slanina

Nedeľa – Nič, iba pivo, aby som sa odhodlal dožiť do pondelka.

Toľko rutina. Potom sú tu mimoriadne príležitosti. Mám kamaráta doktora a ten mi tvrdí, že chuť semena zlepšuje konzumovanie ananásu v akejkoľvek podobe. Dosť o tom pochybujem, ale jeden nikdy nevie. Takže zaraďujem ananás v dňoch, keď predpokladám, že vylepšená chuť semena by bola nanajvýš žiaduca. Najviac sa mi osvedčili tieto tri recepty, zoradil som ich podľa náročnosti na prípravu:

Do 5 minút – Prídem a jem

Potrebujeme
konzervu ananásu

Nájdeme otvárač na konzervy, otvoríme konzervu ananásu a zjeme ju. Ak máme dámsku spoločnosť, príprava sa predlžuje, lebo z otvárača na konzervy musíme najskôr oškrabať obschnutú paštétu z minulého týždňa (z Pondelka alebo Piatka, ak sme sa rozhodli netlačiť do seba furt len Párky) a ananás rozdeliť do dvoch čistých misiek. Zvlášť dobrý dojem robí, keď sú porcie rovnako veľké a donesieme ich krásavici do postele s ružou v zuboch.

Do 7 minút – Horúce hrianky do horúcej postele

Potrebujeme
konzervu ananásu
toasty
maslo
tvrdý syr
šunku

Opečieme v toastovači hrianky a potrieme ich maslom. Nakladieme na ne syr, ak od Štvrtku ostala Šunka, pridáme aj tú, hodíme na to všetko trochu ananásu z konzervy a dáme zapiecť do mikrovlnky. Ak nie je šunka, nevadí, môžeme ich vydávať za vegetariánsku verziu. Aj toto jedlo chutí najlepšie v posteli. Ak je spoluležiaca ochotná oblizovať vám po ňom prsty, je to dobré znamenie.

Do 45 minút – Mäso

Toto je už normálne varenie. Netreba ním plytvať na jednorazové sexuálne záležitosti, je to udalosť vyhradená pre ženy, na ktoré chceme urobiť mimoriadny dojem.

Potrebujeme:
konzervu ananásu
kuracie prsia
Solamyl – 2-3 lyžice
vajce, možno aj dve
olej
cibuľu
2 lyžice cukru
1 deci vína (nepoužijeme žiaden šit, chceme ten zvyšok, čo zostane vo fľaši, predsa pri tom popíjať)
2 lyžice sójovej omáčky
soľ
čili
trochu octu
ryža vo varných vreckách

Prečítame si návod na obale ryže vo varných vreckách, dáme variť vodu, umyjeme vrecko ryže, hodíme ho do vriacej vody, nastavíme čas a venujeme sa mäsu.

Mäso nakrájame na kúsky a posolíme. Rozmiešame Solamyl s vajcom na kašu a vylejeme ju na mäso. Pomiešame to, aby sa v nej kúsky mäsa obalili. Na panvici rozpálime olej, vložíme doň mäso a opekáme. Z cibule, cukru, lyžice Solamylu, soli, vína, octu, sójovej omáčky a čili urobíme omáčku, teda aby nedošlo k nedorozumeniu, všetky ingrediencie zmiešame do jednej zmesi a keď je mäso opečené, vylejeme ju do panvice. Pražíme, kým nezhustne. Nakoniec pridáme ananás z konzervy aj so šťavou. Medzitým sa nám uvarila ryža, takže to ananásové mäso máme s čím podávať.

Toto jedlo je fakt dobré a hoci príprava vyzerá zložito, nie je. Zvládol ju dokonca aj môj brat, ktorý v predtuche nekonečnej noci plnej zážitkov navaril ananásového mäsa za kýbeľ. Jeho vyvolená sa na poslednú chvíľu ospravedlnila a neprišla. Tak si teda naložil na tanier sám a to aj druhýkrát a tretíkrát, pustil si nejaké filmy pre dospelých a bol z toho vraj taký pekný večer, v aký ani vo sne nedúfal. 



Adam Fisher  viac od autora »
Vaše reakcie [23]